Пентагонът предостави на софтуерния гигант Microsoft договор за облачни услуги на

...
Пентагонът предостави на софтуерния гигант Microsoft договор за облачни услуги на
Коментари Харесай

Microsoft надви Amazon в битката за поръчка на Пентагона на стойност 10 млрд. долара

Пентагонът даде на софтуерния колос Microsoft договор за облачни услуги на стойност 10 милиарда $, заяви Асошиейтед прес.

Търгът за големия план, прочут като JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure), изправи един против различен водещи софтуерни колоси като Microsoft, Amazon, Oracle и IBM.

Огромният контракт притегли повече внимание от нормалното, а в ранните стадии на процеса се разнесоха спекулации, че спечелилият ще бъде Amazon.

Orcale и IBM отдръпнаха офертите си и публично оспориха тръжната процедура предходната година. По-късно Oracle оспори процедурата и в съда, само че загуби делото.

Министърът на защитата Марк Еспър се отдръпна от процедурата по-рано тази седмица, базирайки се на спор на ползи, защото синът му работи за една от фирмите, подали в началото предложения.

Новата система ще съхранява и обработва огромни количества класифицирани данни, давайки опция на въоръжените сили на Съединени американски щати да употребяват изкуствен интелект, с цел да ускорят планирането на военни дейности и да покачат боеспособността си, осведоми Българска телеграфна агенция.

Министерството на защитата акцентира, че процедурата е била обективна и е дала отговор на напътствията за възлагане на публични поръчки.

Сделката е огромна победа за облачната платформа на Microsfot Azure, която от дълго време се пробва да настигне пазарния водач Amazon Web Services.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР